هوش مصنوعی
موضوعات داغ

سازوکار اطلاع‌رسانی و مقابله با تهدید برخورد سیارک‌ها به زمین در ناسا چیست؟

۶۶ میلیون سال پیش، زمانی که سیارک «چیکشلوب» با پهنای تقریباً ۱۰ کیلومتری به زمین برخورد کرد، دایناسورها هیچ هشداری دریافت نکردند. اگر امروز یک شهاب سنگ با همین اندازه به زمین برخورد کند، شوکی به قدرت دو میلیون برابر یک بمب هیدروژنی، جنگل‌ها را نابود می‌کند و زلزله‌های قدرتمندی را به وجود می‌آورد. اما چگونه می‌توان جلوی چنین خطری را گرفت؟ ناسا می‌تواند با روش‌های مختلف جلوی این اتفاق را بگیرد یا حداقل در این زمینه اطلاع‌رسانی کند.

به گزارش Business Insider، اداره هماهنگی دفاع سیاره‌ای ناسا مسئول یافتن، ردیابی و ارزیابی خطرات مرتبط با سنگ‌های آسمانی بالقوه در منظومه شمسی است. برای این‌منظور، ناسا با یک ائتلاف جهانی از ستاره‌شناسان به نام «شبکه هشدار سنگ‌های کوچک بین‌سیاره‌ای» (IAWN) همکاری می‌کند. در صورتی که یک سیارک به سمت زمین درحال حرکت باشد، IAWN روش‌هایی برای اطلاع‌رسانی عمومی را اجرا می‌کند.

در مرحله اول، اعضای گروهی که تهدید را تشخیص داده‌اند، مشاهدات خود را از طریق شبکه IAWN به اشتراک می‌گذارند تا صحت یافته‌ها تأیید و میزان خطر ارزیابی شود. در مرحله دوم، اگر همه اعضای این سازمان موافق بودند که زمین باید برای چنین برخوردی آماده شود، ناسا یک هشدار صادر می‌کند.

در سال ۲۰۲۱، ناسا اولین مأموریت آزمایشی دفاع سیاره‌ای خود را راه‌اندازی کرد. این سازمان یک فضاپیمای بدون سرنشین را به یک سیارک هدایت کرد تا با برخورد با آن، مسیر سیارک را از زمین دور کنند. این ماموریت موفق بود و ناسا قصد دارد تاکتیک‌های دفاعی بیشتری را در آینده آزمایش کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا